Thursday, May 27, 2010

Какво е това Структурирана Вода и има ли почва у нас?

Древните цивилизации са знаели много за структурата и невероятните свойства на водата и не напразно са използвали термина „Жива Вода“. Легенди и приказки за живата вода има във фолкрора на всички култури. Изглежда че ние започваме постепенно да се осъзнаваме и разбираме важността на структурата на водата. Руският документален филм „Великата Тайна на Водата“ (в 2 серии) помогна много за този процес и придоби голяма популярност в България.

Семената не покълват докато количеството влага/вода не достигне определено ниво. Водата е извор на живота и се използва под формата на светена вода в церемониите на всички религии. Над 70% от човешкото тяло е вода и 85% от човешкия мозък е вода. През 1994 Gilman & Rodbel получават Нобелова награда за медицина за откритието че освен по химичен, електрически и звуков път клетките в тялото комуникират и чрез фини енергийни полета. Водата в човешкото тяло е информационно - енергийната среда за комуникации между клетките, органите, чакрите и енергийните тела на човека. За да може да изпълни тези функции водата трябва да притежава определена хармонична структура. Диамантът и графитът имат един и същ химически състав: въглерод но се различават тотално по всичките си качества до такава степен че е трудно да се намери нещо общо между тях освен че се състоят от едни и същи атоми. По същия начин има огромна разлика между две субстанции с еднакъв химически състав (H2O и H2O) но с различна структура. Начинът по който водните молекули се структурират и подреждат в молекулярни клъстери обуславя в огромна степен качествата на водата. От две води с напълно еднакъв химически състав но с различна структура човек може както да се разболее така и да получи оздравителен, подмладяващ, енергизиращ и издигащ съзнанието ефект.

Водата вътре в човешкото тяло има няколко качествено различни структури в зависимост къде се намира. Междуклетъчната вода има една структура, водата вътре в клетките има още по-фина структура, водните молекули които обграждат молекулата на ДНК имат уникална структура която позволява храненето на ДНК от биофотоните, излъчвани от водните молекули. За структурата на водата, която е 85% от мозъка все още не се знае много.

В мъртвата или де-структурирана
вода преобладава тази структура,
наречена  "Пентамер"
Клъстер от шест водни
молекули наричащ се
"Хексамер" и преобладаващ
в структурираната вода
Веднага възниква въпросът какво става когато пием умъртвена деструктурирана вода каквато е водата от ВИК или бутилираната вода? Такава вода обикновено притежава енергия/структура от порядъка на 500 до 2000 единици по скалата на Бовис. За неутрална се счита вода с 6500 единици. Първото нещо което организмът прави за да може да използва такава слабо структурирана (или мъртва) вода е да й вдигне структурата/енергията поне до 6500 единици за ползване на водата за междуклетъчно хидратиране. При този процес човек изразходва енергия от вътрешните си енергийни запаси. Ако водата която се пие е структурирана с над 6500 единици по Бовис човек поема енергия от тази вода и тя се усвоява лесно и бързо хидрира организма, като притежава многостранен положителен ефект върху здравето, енергията и настроението на човек. Когато водата е високо или фино структурирана водните молекули са групирани в малки шестоъгълни клъстери (виж картинката) които лесно преминават през клетъчните мембрани и се извършва пълноценно хидратиране на клетките в тялото (само мозъкът на човек има от 500 милиарда до 1 трилион клетки). Тези водни молекули стигат до ядрото на клетките където водородните атоми отделяйки биофотони захранват ДНК която се отпуска, удължава и така приема естествената си форма. Това е и една от тайните на младостта и перфектното здраве за човешкото тяло. Ето например как се отразява на човешката аура изпиването на една чаша вортексно енергизирана и структурирана (жива) вода.

No comments:

Post a Comment